is chocolade gezond
Pure chocolade gezond en een ware superfood Voeding en gezondheid aHealthylife.nl.
Veel mensen voelen zich schuldig na het eten van een stukje chocolade. Als je kiest voor chocolade die van goede kwaliteit is kan chocolade erg gezond zijn en is het niet nodig om je schuldig te voelen. Hoe herken je goede chocolade? Cacaobonen in zwarte chocolade zijn van plantaardige afkomst. In de plantenwereld geldt meestal dat hoe donkerder de kleur is hoe meer antioxidanten het bevat. Antioxidanten gaan de schadelijke inwerking van zuurstof op onze cellen tegen en houden ons daarmee jong. De antioxidanten in planten noemen we flavonoïden. In chocolade zitten meer dan 1200 actieve stoffen en één daarvan is theobromine. Theobromine is latijn voor het brood van de goden.
3 redenen om vaker chocolade te eten! MindfulMommy.nl.
Heb je een goede smoes nodig om lekker zonder schuldgevoel te genieten van chocolade? Gelukkig kan chocolade ook goed en gezond voor je zijn! Foto cacaobonen chocolade gezond EverJean. Chocolade is rijk aan antioxidanten. Onbewerkte chocolade is rijk aan verschillende soorten antioxidanten en bestaat voor maar liefst 10% uit gezonde flavanoïden. De ORAC-waarde het vermogen om vrije radicalen op te vangen van pure chocolade is dan ook een indrukwekkende 13.120 en rauwe onverhitte chocolade heeft zelfs een ORAC-waarde van 28.000! Dus zelfs een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft alsnog een hogere waarde dan een bakje bosbessen 2600 of een sinaasappel 1500. De antioxidanten in chocolade helpen je lichaam te beschermen tegen hart en vaatziekten en kanker.
Hoe gezond is chocola? En kun je slank worden van chocola? Gezondheid en Co.
Slechts 25 gram pure chocola is genoeg om een gemiddelde hond van 20 kilo naar de hondenhemel te helpen. Kortom is chocolade echt zo gezond als we steeds horen? Als het niet zo slecht voor hem was zou je zeggen geef mijn portie maar aan Fikkie. Koetjesrepen bevatten minstens 20 procent cacao en 20 procent melk-bestanddelen. Vooral vrouwen kunnen het gevoel hebben dat ze verslaafd zijn aan chocola. Witte chocola bevat minstens 20 procent cacaoboter en geen andere cacaobestanddelen. Melkchocola bevat minstens 25 procent cacao en minstens 14 procent melk-bestanddelen. Pure chocola bevat minstens 35 procent cacao en geen melkbestanddelen. Rauwe chocola is chocola waarvan de ingrediënten tijdens de fabricage niet zijn verhit boven 42C.
De Gezondste Pure Chocolade Waar moet je op letten? Fitbeauty.
Wat is pure chocolade? Even de basis dekken voor we over gaan tot de factoren waar je op kunt letten bij het kopen van pure chocolade want wat is het eigenlijk? Pure chocolade is gemaakt door vet en suiker toe te voegen aan cacao. Het verschil met melkchocolade is dat pure chocolade weinig tot geen melkdeeltjes bevat. De simpelste manier om erachter te komen of pure chocolade de gezondheidsvoordelen van pure chocolade bevat is door te checken of het meer dan 70% uit cacao bestaat. Pure chocolade staat vooral bekend om de antioxidanten die erin zitten.
Chocolade Voedingscentrum.
Gemaakt van ongebrande cacaobonen. Er bestaat ook bittere en extra bittere chocolade. Het percentage cacao en cacaoboter van bittere chocolade en extra bittere chocolade is niet wettelijk vastgelegd. Aan chocolade worden zowel positieve als negatieve gezondheidseffecten toegeschreven. Niet altijd kloppen de beweringen. Hieronder staat van verschillende effecten wat klopt en wat niet. Kan chocola hart en vaatziekten helpen voorkomen? In cacao en dus in chocolade zitten flavanolen. Flavanolen zijn antioxidanten die weefselschade voorkomen en mogelijk het risico op kanker en hart en vaatziekten kunnen verlagen. Bittere en extra bittere chocolade heeft een hoog gehalte aan flavanolen. Tijdens het branden van de cacaobonen en het bereiden van chocolade gaat meer dan de helft van de flavanolen verloren.
Pure chocolade is gezond! Drogespieren.nl.
Dit zijn stofjes die bijvoorbeeld ook in groente en fruit zitten en diverse positieve eigenschappen hebben voor de gezondheid. Als het om chocolade gaat geldt hoe puurder des te gezonder! Wat maakt chocolade gezond? Wat chocolade zo gezond maakt is het cacao gehalte het belangrijkste ingrediënt van deze lekkernij. Cacao bevat enorm veel antioxidanten en is verantwoordelijk voor allerlei feel-good stofjes in je hersenen zoals endorfine en serotonine. Hoe meer echte cacao er in je chocolade zit hoe hoger het antioxidant gehalte en hoe gezonder dit voor je is. Als je optimaal wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen dan moet de chocolade zo puur en donker mogelijk zijn. Hoe puurder hoe lager ook het suiker en vetgehalte.
Waarom je best pure chocolade mag eten Men's Health.
Dan is dit je handleiding. Dit doet ieder werkuur 60 seconden planken met je lichaam. Deze smoothie is je beste vriend. Zo drinken psychopaten hun koffie het liefst. Waarom je best pure chocolade mag eten. Ach het is weekend. Ga je gang maar. Je leeft er langer door. Mannen die af en toe pure chocolade eten leven een jaar langer blijkt uit onderzoek. Vanavond eet je dus een stukje pure chocolade. Experts claimen dat pure chocolade met 70% of meer cacao bijna vier keer zoveel flavanolen antioxidanten bevat dan de gezonde geachte pruim of een handvol spruitjes. Daarmee helpt deze lekkernij hartziekten te voorkomen.
Chocola hoe gezond het is Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Bespaar tot honderden euros met het Energiecollectief. Tests Besparen Haal je recht Actie voeren. Community Klantenservice Inloggen Maak gratis kennis. Home Voeding Gezondheid Voedingstests. Hoe gezond is chocola? Chocola eten zonder schuldgevoel. Wie wil dat nu niet? Hoe gezond is chocola eigenlijk? Suiker en verzadigd vet. Rond pure chocola hangt een zweem van gezondheid. Dat komt door de antioxidanten in de cacao de flavonoïden. Uit onderzoek blijkt dat de specifieke flavonoïden in cacao flavanolen een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten en diabetes zouden kunnen voorkomen. Iedereen aan de chocola zou je denken.
Ben jij gek op pure chocolade? Lees dit JasperAlblas.nl.
Het behoudt een goede bloeddruk. Het versterken en zachter maken van de huid. Theobromine een opwekkende stof in cacao helpt tegen vermoeidheid. Het verbetert je humeur. Het stimuleert de stofwisseling doordat het magnesium bevat. Zoals je nu waarschijnlijk al weet is witte chocolade de minst gezonde keuze wat chocolade betreft. Eigenlijk kunnen we het niet eens chocolade noemen omdat het geen cacao bevat. Laat deze soort dus het liefst zo veel mogelijk staan. Melkchocolade bevat wel cacao maar erg veel is het niet. Het bevat dus alsnog veel slechte vetten en suiker wat niet gezond is en het risico op overgewicht kan vergroten. Pure chocolade bevat het meeste cacao en heeft dus ook de meeste positieve effecten.
Is chocolade gezond? Vitamine Informatie.
Witte chocolade bevat helemaal geen cacao en zou daardoor eigenlijk niet eens de naam chocolade mogen dragen. Het is voedsel voor de goden. Chocolade is afgeleid van de tropische plant Theobroma Cacao hetgeen voedsel voor de goden betekent. Tot 1615 bleef chocolade een geheim van de Spanjaarden. Vanaf het ogenblik dat Koning Louis XIII trouwde met de dochter van de Spaanse koning veranderde dit. Toen werd chocolade voorgesteld aan het Franse Hof. Sindsdien staat de liefde voor chocolade niet stil. Verscheidene recente studies toonden aan dat chocolade een positieve rol speelt in onze gezondheid. Chocolade is namelijk een product dat een grote bron van belangrijke elementen bevat zoals antioxidanten vitaminen en mineralen.

Contacteer ons