waar is chocolade goed voor
17 bewezen gezondheidsvoordelen van pure chocolade.
Werkt als antioxidant Er worden regelmatig testen uitgevoerd waarbij gekeken wordt hoe goed de antioxidanten uit een bepaald voedingsmiddel schadelijke vrije radicalen kunnen uitschakelen. Pure chocolade scoort heel hoog tijdens deze testen. Dit is mogelijk doordat pure chocolade rijk is aan natuurlijke verbindingen die werken als antioxidanten zoals polyfenolen en flavanolen. Tijdens één onderzoek werd zelfs gezegd dat pure chocolade een grotere antioxidantactiviteit had dan het fruit dat getest werd 23. Is rijk aan flavanolen Pure chocolade bevat veel cacao. Volgens Harold Schmitz doctor en directeur aan de Mars Inc is cacao rijk aan flavanolen. Deze stoffen zijn erg belangrijk en kunnen veel ziektes en klachten tegengaan. Door het binnenkrijgen van deze stoffen heb je een kleinere kans op hartziektes long en prostaatkanker astma en diabetes type 2 2.
Is pure chocolade gezond? Dokterdokter.nl.
Eten drinken 10 februari 2016 8 Reacties. Veel mensen noemen het hun guilty pleasure chocolade. Goed nieuws want volgens verschillende onderzoeken is pure chocolade gezond. Wat zit er in chocolade dat het zo gezond maakt? Cacao bevat bestandsdelen die je cholesterol verlagen het gelukshormoon activeren en die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Cacao vind je vaak in hoge mate terug in pure chocolade. Je guilty pleasure hoeft dus niet langer guilty te blijven. Dit zijn de precieze redenen waarom pure chocolade gezond is. Het gelukshormoon chocolade maakt je blij! Pure chocolade bevat veel cacao en cacao bevat veel phenylalanine. Een moeilijke naam voor een stofje dat je simpelweg blij maakt.
Ben jij gek op pure chocolade? Lees dit JasperAlblas.nl.
Je hebt vast wel eens horen zeggen dat chocolade ongezond is. Maar er wordt juist ook vaak gezegd dat pure chocolade goed voor je is en dat het je zelfs kan helpen met afvallen. Wat is er nu waar? In dit artikel lees je het. Chocolade wordt gemaakt van cacao. Deze stof komt uit de cacaoboon het zaad van de vrucht van de cacaoboom. De cacaoboom groeit niet in Nederland maar met name in de landen rondom de evenaar. Per jaar levert 1 cacaoboom ongeveer 15 kilogram cacaobonen. Ondanks dat de bomen niet in Nederland groeien wordt er wel heel veel cacao verwerkt in ons land.
Waarom pure chocolade gezond is.
Dit gaat altijd in combinatie met goede uitgebalanceerde voeding voldoende beweging voldoende nachtrust het beperken van stress en het vermijden van roken en alcohol. Flavanolen in pure chocolade. Pure chocolade is goed voor het geheugen. Flavanolen ook wel flavonoïden of vitamine P genoemd die in pure chocolade te vinden is zijn antioxidanten die het leeftijdsgebonden geheugenverlies kunnen verminderen. Het gaat dan met name om mensen tussen de 50 en 70 jaar. Antioxidanten in cacao gaan zo het verouderingsproces tegen. Flavanolen zorgen bovendien voor elasticiteit van de bloedvaten. Hierdoor stroomt het bloed gemakkelijker door de aderen. De kans op een hartaanval wordt daarmee volgens onderzoekers met 8% verlaagd.
Zes redenen voor een vrouw om meer chocola te eten.
En dat wil je niet. Antioxidanten gaan dus het verouderingsproces tegen. Antioxidanten spelen ook een rol bij het beschermen van je nieren tegen nierziektes. Cacao is goed voor je hart bloeddruk en cholesterol. Rauwe cacao kan meehelpen om een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte LDL-cholesterol te laten dalen. Dit is bewezen in verschillende studies. Een normale bloeddruk en cholesterolgehalte betekent een goede bescherming van je hart. Een kleine hoeveelheid rauwe cacao kan al helpen om je hart en vatenstelsel te ondersteunen. Cacao heeft een antidepressieve werking. Dit herken je misschien wel. Chocola heelt even een stukje pijn dat we soms voelen gebrek aan aandacht of liefde.
Chocolade Voedingscentrum.
Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte van het bloed en dat vergroot juist de kans op hart en vaatziekten. Er wordt wel gezegd dat het verzadigde vetzuur stearinezuur dat in chocolade zit niet slecht is voor je hart en vaten. Maar hiervoor is weinig wetenschappelijk bewijs. Er is onvoldoende bewijs om te kunnen concluderen dat chocolade hart en vaatziekten kan helpen voorkomen. Heeft chocola effect op alertheid en stemming? De stoffen theobromine en cafeïne in cacao zorgen voor een verhoogde alertheid na het eten van chocolade hoewel het effect minder sterk is dan van koffie. Er zitten stoffen in cacao die de stemming kunnen verbeteren namelijk tryptofaan beta-fenylethylamine en endo-cannabinoïden cannabisachtige stoffen.
10 redenen waarom chocolade zo goed voor u is Gezondheid Knack.be.
Als we het meest recente chocolade-onderzoek mogen geloven beschermt zelfs melkchocolade ook nog eens tegen beroertes en hartziekten. Dit zijn tien andere wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van goede chocolade. Het is goed voor het hart en de bloedsomloop. Donkere chocolade verhindert dat witte bloedcellen zich vasthechten aan de rand van de aderen wat aderverkalking kan teweeg brengen. Dat blijkt uit een studie uit 2014 in het FASEB Journal. Het vermindert het risico op een beroerte. Onderzoekers in Finland ontdekten in 2012 dat het eten van chocolade het risico op een beroerte doet dalen en dat met gemiddeld 17 procent bij de groep mannen die werden getest. Het is rijk aan mineralen. Donkere chocolade bulkt van gezonde mineralen zoals magnesium kalium zink en seleen.
Chocolade de goede slechte eigenschappen van chocola Salusi.nl.
Na een langdurig bewerkingsproces kan van cacaobonen namelijk chocola worden gemaakt. Chocolade bestaat meestal uit cacaomassa suiker melkpoeder cacaoboter en lecithine. Maar wat doen deze ingrediënten met je lichaam? Kortom is chocola goed of slecht voor je? De goede eigenschappen van chocolade. Chocolade heeft bepaalde positieve voedingskundige eigenschappen. Hierbij de voordelen van chocola voor de gezondheid op een rijtje. Chocola bevat lecithine dat een gunstig effect heeft op de cholesterolgehaltes van het bloed. Chocolade is rijk aan polifenolen. Een polifenol is een antioxidant dat ontstekingen remt beschermt tegen vrije radicalen en de verbranding binnen lichaamscellen vertraagt. Cacao is rijk aan magnesium. Magnesium bevordert de energiestofwisseling de zenuwprikkeloverdracht en de spierfunctionaliteit. Er zijn aanwijzingen dat pure chocolade bloeddrukverlagend werkt. Flavonoïden hebben een beschermende werking tegen hart en vaataandoeningen.
Doktersrecept elke dag chocola! Gezondheidsnet.
Doktersrecept elke dag chocola! Maar dan wel een klein stukje. Karine Hoenderdos 15 Gepubliceerd 05-01-2011 Gewijzigd op 08-12-2016. Voor sommigen is chocolade onweerstaanbaar lekker. Maar het mooie is het is ook nog eens púúr gezond. Hoe donkerder hoe beter. In het voorjaar van 2010 niet geheel toevallig vlak voor Pasen kopten de kranten dat chocolade de kans op hart en vaatziekten verlaagt. Uit een groot onderzoek bleek dat Duitsers die chocolade eten bijna 40 procent minder kans hebben op een hartaanval of beroerte. Zelfs de altijd sceptische voedingswetenschapper prof. Martijn Katan van de VU in Amsterdam liet in een reactie weten dat chocolade een mogelijk positief effect kan hebben.

Contacteer ons