wat doet chocolade met je
Chocola Goed of Slecht?
Nog los van de in tijd zeer gelimiteerde energiepiek die deze chocola je geeft om je vervolgens met een flinke dip achter te laten zakt bijna alle chocola regelrecht naar je dijen billen of je buik. Dat komt omdat de chocola in zijn natuurlijke vorm nergens meer terug te vinden is. Het proces dat ik hierboven heb beschreven zorgt ervoor dat de goede en gezonde voedingsstoffen die de cacaoboon bevat verbrand geperst en weggeblazen wordt. Wat er overblijft is het bijproduct en dat is wat je uiteindelijk in de winkel koopt. Gelukkig is er ook kwaliteitschocola dat wil zeggen niet gerafineere chocola.
Is pure chocolade gezond? Dokterdokter.nl.
Cacao bevat enorm veel vitamines en mineralen. Helaas gaan er heel wat verloren bij de verwerking van de cacao naar pure chocolade maar er blijven er ook heel wat over. Vitamine A helpt je weerstand verhogen. Vitamine B1 2 6 en 11 geeft energie is goed voor je zenuwstelsel spijsvertering huid gezichtsvermogen weerstand en hart. Daarnaast houdt het DNA in stand en maakt het rode bloedcellen aan. Natrium en fosfor o.a. goed voor de stevigheid van je botten en gebit. Kalium en calcium o.a. goed voor je bloeddruk. Koper en ijzer o.a. goed voor je weerstand en zuurstofregeling houdt het bloed gezond. goed voor je zenuwstelsel en geeft energie. goed voor de groei en je geheugen.
Pure chocolade gezond en een ware superfood Voeding en gezondheid aHealthylife.nl.
Barbara 19 mei 2013. Klinkt goed het hele chocola verhaal. Nu ben ik vooral een liefhebber van melkchocolade en lust alleen puur als er nootjes inzitten. Ik lees onderaan je artikel dat je chocolade met nootjes moet vermijden. Kan je mij vertellen waarom dat zo is nootjes zijn ook gezond toch? Juglen Zwaan 19 mei 2013. Op zich kan het best af en toe een pure reep met nootjes maar meestal gaat het om melkchocolade of pure chocolade met minder dan 70% cacao. Nootjes bevatten ook erg veel omega-6 iets waar we vaak al een teveel aan hebben. Zelf vind ik chocolade met nootjes ook erg lekker en dat is geen probleem als je het af en toe eet zolang het maar zo puur mogelijk is.
8 vragen over chocolade Gezondheidsnet.
Dus iemand met een hoog Cholesterol gehalte is het geen verboden snoepgoed lijkt mij dan? Door lynn niet gecontroleerd op zo 04/05/2015 1008. stofje chocolade wat gebeurd e met je hooft. Door Colinda niet gecontroleerd op zo 02/09/2014 1120. Heel leuk en schuldgevoel-vrij. Maak zelf je chocoladedrank je hebt nodig cacaopoederafgekoeldeliefst lauwe vloeistof zoals gekookt water sojamelk magere melk groene thee oid. en honing of ahornsiroop. Als volgt doe de afgekoelde vloeistof de cacacaopoeder en een flinke theelepel honing of siroop in een kom. Dan alles goed door roeren wil je een chocolade drankje dan hou je het natuurlijk vloeibaar.
Chocolade Wikipedia.
2 Het hoogste werkelijke percentage cacao in een reep chocolade is 88% omdat een hoger percentage de chocolade te droog en broos zou maken dit is afhankelijk van het productieproces en de eventuele toevoegingen in de chocolade je kunt dus ook chocolade vinden met hogere cacaogehaltes dan 88%. Een overzichtsartikel over de invloed van de effecten van chocolade is in mei 2000 gepubliceerd door onderzoekers van de universiteit van Bristol in het wetenschappelijke tijdschrift Pharmacology Biochemistry and Behaviour. Invloed op de hersenen. Chocolade is een product dat diverse stoffen bevat die een bewezen effect op de hersenen hebben zoals de neurotransmitters fenylethylamine dopamine serotonine en endorfine 3 de stoffen cafeïne theobromine en anandamide een stof die verwant is aan THC de werkzame component van cannabis.
Willem Wever Waarom word je van chocolade zo vrolijk?
Waarom word je van chocolade zo vrolijk? Marjan Vanderwal stelde deze slimme vraag. Heb jij ook een vraag voor Willem Wever? Als je chocola eet komt endorfine in je hersenen vrij. Endorfine is een stof die door je lichaam gemaakt wordt die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt. Bepaalde stoffen die in chocola zitten zorgen ervoor dat de endorfine wordt aangemaakt. Ook het feit dat chocola zo fijn gaat smelten zodra het in je mond terechtkomt.
17 bewezen gezondheidsvoordelen van pure chocolade.
Als je wilt afvallen dan kun je 2 tot 3 keer per week een stukje pure chocolade eten. De voorwaarde is dat je pure chocolade eet in combinatie met gezonde voeding. Als je pure chocolade wilt eten en tot 2 kilo per week wilt afvallen door gezonde voeding schrijf je dan hieronder in voor de gratis nieuwsbrief. Ik stuur je mijn beste tips recepten en leefstijladviezen om buikvet te verbranden vreetbuien te voorkomen en je energieniveau te verdubbelen. 1 Dark Chocolate Life. Geraadpleegd op 17 november 2015 van http//www.dark-chocolate-life.com/dark-chocolate-history.html. 7 Proven Health Benefits of Dark Chocolate No. Geraadpleegd op 17 november 2015 van http//authoritynutrition.com/7-health-benefits-dark-chocolate/.
Chocolade Voedingscentrum.
Dit komt neer op 10 gram extra bittere chocolade of chocolade gemaakt van rauwe cacao of 25 gram rauwe cacaopoeder. Ook zijn in onderzoek mensen die chocolade eten vergeleken met mensen die geen chocolade eten. Mensen die chocolade eten hadden minder hart en vaatziekten. Het gaat hier om kleine hoeveelheden chocolade. De studies laten niet zien of iemand daadwerkelijk gezonder wordt door meer chocolade te gaan eten. Chocolade bevat ook veel verzadigd vet ongeveer 20 gram op de 100 gram. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte van het bloed en dat vergroot juist de kans op hart en vaatziekten. Er wordt wel gezegd dat het verzadigde vetzuur stearinezuur dat in chocolade zit niet slecht is voor je hart en vaten. Maar hiervoor is weinig wetenschappelijk bewijs.
Chocolade de goede slechte eigenschappen van chocola Salusi.nl.
Sindsdien kunnen Europeanen niet meer zonder. Na een langdurig bewerkingsproces kan van cacaobonen namelijk chocola worden gemaakt. Chocolade bestaat meestal uit cacaomassa suiker melkpoeder cacaoboter en lecithine. Maar wat doen deze ingredi├źnten met je lichaam? Kortom is chocola goed of slecht voor je? De goede eigenschappen van chocolade. Chocolade heeft bepaalde positieve voedingskundige eigenschappen. Hierbij de voordelen van chocola voor de gezondheid op een rijtje. Chocola bevat lecithine dat een gunstig effect heeft op de cholesterolgehaltes van het bloed. Chocolade is rijk aan polifenolen. Een polifenol is een antioxidant dat ontstekingen remt beschermt tegen vrije radicalen en de verbranding binnen lichaamscellen vertraagt. Cacao is rijk aan magnesium. Magnesium bevordert de energiestofwisseling de zenuwprikkeloverdracht en de spierfunctionaliteit.

Contacteer ons